ПОРЕДНО ОТЛИЧИЕ ЗА ВОКАЛНА ГРУПА „ДЕТЕЛИНИ“ КЪМ КЛУБА НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ В ТРЯВНА

октомври 5, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

Вокална група „Детелини“ към Клуба на хората с увреждания в град Трявна спечели второ място на Деветия национален фестивал на Старата градска песен. Събитието се проведе през изминалите почивни дни в местното читалище в град Самоков.

Дамите бяха наградени с почетния приз за изпълнението на своята авторска песен „Жената“, което успя да впечатли журито на фестивала и да се отличи сред изпълненията на десетките камерни хорове, певчески групи и индивидуални изпълнители от цялата страна.

Вокална група „Детелини“ към Клуба на хората с уврежданията в град Трявна се занимава с певческа дейност от 12 години насам. Техен ръководител е Митко Маринов и в репертоара на формацията са включени авторски песни, български народни песни и стари градски песни. Днес, възрастните дами с гордост добавят почетната статуетка към колекцията си от златни медали, грамоти и отличия, които са печелили през годините от различни участия. Община Трявна благодари на ВГ „Детелини“ и техния ръководител за поредното отличие за нашия град и им пожелава още много вдъхновение и бъдещи успехи.