ПОСЕЩЕНИЯТА НА ПАРКОВЕТЕ В ОБЩИНА ТРЯВНА СА РАЗРЕШЕНИ ОТ ДНЕС

април 27, 2020
Автор: Юлияна Цанева

image

От днес (27.04.2020 Г.) посещенията във всички паркове на територията на община Трявна са разрешени. Съгласно новата заповед на здравния министър, те ще бъдат отворени за родители с деца до 12 години, за спортуващи и за хора, разхождащи своите кучета при условията на специална организация във връзка с противоепидемичните мерки.

 

Родители с деца на възраст до 12 години ще могат да ползват парковете във времето между 9:30 и 18:30 ч. Възрастните трябва да са най-много двама, разстоянието между семействата да е минимум 2,5 метра. Забранено е събирането на различни семейства на едно място, ползването на детски площадки, спортни съоръжения, сядането на пейките и в тревните площи.

 

  • Спортуващите ще могат да ползват парковете в часовете преди 9:30 ч. и след 18:30 ч. Те трябва да се движат самостоятелно.

 

  • Собствениците на кучета трябва да се движат самостоятелно и да ползват парковете в същите часове, като спортуващите – преди 9:30 и след 18:30 ч.

 

  • Задължително е всеки да бъде с предпазна маска или шал.

 

  • Парковите пространства ще бъдат периодично дезинфекцирани.

 

Новата организация ще бъде съобразена с инструкциите на Националния оперативен щаб.

 

Общински и полицейски служители ще следят за реда и да няма струпване на хора.

 

Описаните мерки са регламентирани със заповед на кмета на Община Трявна Силвия Кръстева от 27 април 2020 г.

 

„Скъпи съграждани, нека бъдем отговорни към своето здраве и към здравето на околните, да продължаваме да спазваме мерките срещу Covid-19, за да се върнем възможно най-бързо към нормалния си начин на живот.“ – призова кметът на Община Трявна Силвия Кръстева