ПОСЕЩЕНИЯТА НА ПАРКОВЕТЕ В ОБЩИНА ТРЯВНА СА РАЗРЕШЕНИ ОТ ДНЕС

април 27, 2020

image

От днес (27.04.2020 Г.) посещенията във всички паркове на територията на община Трявна са разрешени. Съгласно новата заповед на здравния министър, те ще бъдат отворени за родители с деца до 12 години, за спортуващи и за хора, разхождащи своите кучета при условията на специална организация във връзка с противоепидемичните мерки.

 

Родители с деца на възраст до 12 години ще могат да ползват парковете във времето между 9:30 и 18:30 ч. Възрастните трябва да са най-много двама, разстоянието между семействата да е минимум 2,5 метра. Забранено е събирането на различни семейства на едно място, ползването на детски площадки, спортни съоръжения, сядането на пейките и в тревните площи.

 

  • Спортуващите ще могат да ползват парковете в часовете преди 9:30 ч. и след 18:30 ч. Те трябва да се движат самостоятелно.

 

  • Собствениците на кучета трябва да се движат самостоятелно и да ползват парковете в същите часове, като спортуващите – преди 9:30 и след 18:30 ч.

 

  • Задължително е всеки да бъде с предпазна маска или шал.

 

  • Парковите пространства ще бъдат периодично дезинфекцирани.

 

Новата организация ще бъде съобразена с инструкциите на Националния оперативен щаб.

 

Общински и полицейски служители ще следят за реда и да няма струпване на хора.

 

Описаните мерки са регламентирани със заповед на кмета на Община Трявна Силвия Кръстева от 27 април 2020 г.

 

“Скъпи съграждани, нека бъдем отговорни към своето здраве и към здравето на околните, да продължаваме да спазваме мерките срещу Covid-19, за да се върнем възможно най-бързо към нормалния си начин на живот.” – призова кметът на Община Трявна Силвия Кръстева