ПОСЛАНИКЪТ НА КРАЛСТВО БЕЛГИЯ ПОСЕТИ ТРЯВНА

ноември 29, 2019
Автор: Юлияна Цанева

image

Посланикът на Кралство Белгия в Република България Негово Превъзходителство Франсоа Бонтан посети Трявна заедно със съпругата си Джа Йън Че.

В рамките на неформална среща с кмета на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева бяха обсъдени различни варианти за съвместно сътрудничество. Негово Превъзходителство г-н Франсоа Бонтан изрази своето намерение през следващата година в град Трявна да се организира събитие, в което да се включат и посланици на други страни, както и представители на Белгийския бизнес клуб. Предвижда се тогава да бъдат представени възможности за инвестиции в сферата на бизнеса, както и да се създадат добри практики за обмяна на опит и културни ценности. Кметът Силвия Кръстева подчерта своето желание за добро бъдещо сътрудничество.

На днешната среща присъстваха Евгени Масс и Нина Масс. Евгени Масс е управител на белгийската компания „Бел Алфа Форум“. Компанията е собственик на „Белинвест – Трявна“ ООД – фирмата, чиято собственост е пивоварната в град Трявна, в която се произвежда „жива бира“ по белгийска технология.