ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ НАВОДНЕНИЯТА С ПРАВО НА ЕДНОКРАТНА ПОМОЩ В РАЗМЕР НА 375 ЛВ.

юни 13, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Пострадалите граждани, чиито домове са наводнени от проливните дъждове вчера, 12 юни, могат да кандидатстват за отпускане на еднократна финансова помощ в размер на 375 лв. Това заявиха от дирекция „Социално подпомагане“ в Трявна във връзка с нанесените щети в десетки частни имоти в населените места на територията на общината.

„Възможността, която може да им се предостави като подпомагане е еднократна помощ в размер максимум на 375 лв., като за това трябва да е пострадало основното за тях жилище, мястото, което в момента те обитават. Другото, което е, че ако жилището има застраховка, то, те ще си кандидатстват през застрахователя. Подпомагането важи само за жилищата, които нямат направени застраховки.“ поясниха от дирекция „Социално подпомагане“ – Трявна.

„Хората трябва да са си собственици на този имот или съсобственици. Ние вече си проверяваме доходи, имотно състояние, фирми и т.н. това си е наш ангажимент вече. При нас само с документ за самоличност и ако разполагат с акт за жилището, повечето разполагат с такъв и ние си правим останалите проверки.“ допълниха още социалните служители.

Щетите в засегнатите имоти ще бъдат описани щателно от сформираните от Община Трявна комисии, както и от служители на дирекция „Социално подпомагане“. Попълването на заявленията-декларации и подаването им се извършва всеки делничен ден от 09:00 ч. до 17:30 ч. в приемната на дирекцията, намираща се на ул. „Индустриална“ №1 в Трявна. Изплащането на помощите ще бъде извършено до 15-то число на следващия месец.