ПОВИШЕН ИНТЕРЕС КЪМ ВАКСИНАЦИОННИЯ ПРОЦЕС В ОБЩИНА ТРЯВНА

ноември 22, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

След официално запитване от Община Трявна до Регионалната здравна инспекция-Габрово за процеса на ваксинация в региона стана ясно, че имунизирането в областта протича нормално и се наблюдава повишение на броя поставени дози след въвеждането на т. нар. „зелен сертификат“ за ваксинация в страната.

В Община Трявна ваксини се поставят само в Болничния медицински център в МБАЛ „Д-р Теодоси Витанов“ в Трявна.

От РЗИ-Габрово посочват, че за целия месец октомври (01.10.2021 год. – 31.10.2021 год.) при нас са поставени 259 дози, а за периода от 1 ноември до 17 ноември са поставени 233 дози. Няма постъпили сигнали от медицински специалисти за възникнали трудности по време на работа.

На този етап не се предвижда организирането на нов мобилен ваксинационен пункт на открито в Трявна предвид метеорологичните условия и отчетения нисък интерес при първия провел се такъв в края на септември – около 20 имунизирани лица.

В момента РЗИ-Габрово разполага с всички разрешени за Р България ваксини срещу Covid-19 – Comirnaty/Pfizer/BioNTech, Janssen, Moderna. Тъй като флаконите са многодозови, от здравната инспекция информират, че необходимите ваксини се доставят до ваксинационните пунктове след предварително записване на желаещи за ваксинация и веднъж седмичното заявяване на нужните количества имунизационни дози от пунктовете в РЗИ-Габрово.