ПОЗДРАВ НА КМЕТА НА ОБЩИНА ТРЯВНА ПО СЛУЧАЙ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА УЧИТЕЛЯ

октомври 5, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

Скъпи учители,

Днес е Международния ден на учителя – Вашият празник! По този повод отправям към всички Вас моите най-искрени и сърдечни пожелания!

Да си учител не е просто професия. Да си учител е призвание. Няма човек, който да не си спомня трепетните вълнения от първият учебен ден и първата среща с учителя любим. Защото Вие сте нашият духовен и просветен обединител; здравата основа, на която нашите деца градят и развиват своите знания и умения; светлият път на родолюбието и вдъхновението, на които не спирате да учите следващите поколения – а именно бъдещето на нашият град Трявна! Благодаря Ви за нелекият труд и нелеката отговорност на това благородно дело, на което сте посветили живота си.

Продължавайте да съхранявате и предавате ценностите и морала на нашите деца. И помнете, че полагате и изграждате основите на Вашия труд в град, където е основано едно от първите български светски училища по време на Възраждането у нас – Старото Тревненско школо. Потомци сте на първите учители по нашия край, сред които Димитър Драганов, Андрей Робовски, Недялко Джуров и големият български писател, поет, публицист, общественик и политически деец Петко Рачов Славейков.

Не спирайте да предавате буквите, книгите, знанието и да вървите по стъпките на нашите предци.