ПОЗДРАВ ОТ КМЕТА СИЛВИЯ КРЪСТЕВА ПО СЛУЧАЙ БАБИНДЕН

януари 21, 2020
Автор: Юлияна Цанева

image

Уважаеми лекари, акушери и здравни работници,

Скъпи майки, баби, родители,

 

Днес по стара българска традиция отбелязваме Бабинден. Денят е професионален празник на всички медицински лица, които помагат на живота да се появи на белия свят. Всички онези, даряващи радост и усмивки на родителите, изпълнявайки своята мисия с хуманност и любов, за да посрещнат в света здрави и красиви деца.

Денят носи надежда, защото днес празнуваме раждането на новия живот.

Въпреки, че в Трявна вече няма родилно отделение, тук живеят лекари и акушерки, отдали в миналото своя труд в изпълнение на една от най-светлите и благодатни мисии, а именно помощта в появата на нов живот. През миналата година в Трявна са регистрирани 59 бебета, които са родени другаде, но живеят тук. Светлината и радостта, които ни озаряват при раждането на дете, не могат да се сравнят с нищо друго. Новородените се стоплят от първата милувка на майката, но първата ръка която ги докосва е тази на лекаря, акушерката, медицинската сестра.

Пожелавам на всички, празнуващи днес, енергия, всеотдайност и любов, които да ги съпътстват. Приемете моя сърдечен поздрав за днешния ден, в който засвидетелстваме уважение към Вашия труд. Изразявам своята благодарност и признателност за всичко онова, което сте направили и дали, за да израснат в Трявна поколения деца.

Грижите за новородените са значими, защото именно децата са нашето бъдеще.

На вас, скъпи майки, баби, родители пожелавам дълголетие, сила и вяра, с които да озарявате лицето на своите отрочета с усмивка, дарявайки им нежност, обич и подкрепа в живота. Бъдете тяхна опора и нежна грижа!

Бъдете здрави и благословени!

 

В навечерието на днешния празник в Община Трявна бе регистрирано първото бебе за 2020 година – Ивайло Бориславов Василев, роден на 14 януари. От името на Общинска администрация и от мое име пожелавам на малкия Ивайло да расте щастлив, усмихнат и много обичан, а на неговите родители Кристияна и Борислав – да бъдат здрави и да се радват на красиви мигове, споделени с тяхното дете.

 

Нека повече тревненски деца се раждат и имат тук своето радостно детство. Нека в община Трявна да живеят щастливи и сплотени семейства!

Честит празник, честит Бабинден!

 

СИЛВИЯ КРЪСТЕВА

Кмет на Община Трявна