ПРАЗНИЧНО ОБРЪЩЕНИЕ НА КМЕТА НА ОБЩИНА ТРЯВНА СИЛВИЯ КРЪСТЕВА

декември 23, 2020
Автор: Юлияна Цанева

image

Уважаеми съграждани,

 

Предстоят най-светлите празници – Рождество Христово и посрещането на Новата 2021-ва година! В духа на настъпващите коледни и новогодишни празници, позволете ми да Ви пожелая здраве, благополучие и повече светлина, която да огрява пътя ни напред.

 

Намираме се в интересни времена. Времена, в които си даваме сметка колко важна е човешката добрина. Колко ценно е да си подадем ръка в мигове на предизвикателства. Налага ни се да стоим повече вкъщи, открихме колко голяма сила ни дават семейния уют и топлина. Открихме колко по-леко посрещаме изпитанията, когато сме сплотени и обединени.

 

Всяка година си казваме, че краят на годината е време за равносметка. На какво ни научи 2020 година? Да бъдем по-човечни или обратното? Да си помагаме или да затворим очите си за болката на другия? Да изживяваме страховете си или да намерим нов кураж в себе си? Дали се научихме на толерантност и разбирателство или се отдалечихме един от друг повече от всякога? Дали светлината отстъпи пред мрака или последната глътка надежда възцари силата на живота и това да дишаш? Нека всеки даде сам отговорите за себе си. Но 2020-та година определено ни научи на много. Какви уроци е усвоил, всеки един от нас може сам да си даде равносметка. Но нека използваме наученото, за да направим света едно по-добро място за живот.

 

В края на всяка година се обръщаме с надежда към следващата – надежда за по-добро, за повече любов, повече щастие, повече здраве. Сега гледаме напред в бъдещето с повече надежда от всякога, защото именно в миговете на най-големи изпитания се открива силата на светлината, вярата, надеждата и любовта! Пламъчето на най-съкровените и светли чувства не може да бъде угасено и от най-непрогледния мрак, така както свещта не угасва под натиска на тъмнината.

 

Пристъпваме на прага на 2021-ва година с надежда и силна вяра, че тя ще ни донесе по-добри времена от предходната!

Желая Ви светлина, желая Ви сила на духа и всички онези красиви чувства, които ни съхраняват! Не забравяйте, че народът ни е оцелявал винаги, дори и в най-безнадеждните мигове. Вярвам, че ще успеем и сега. Заедно, сплотени и обединени сме по-силни! Нека не губим вярата, че можем!

 

Весели, светли и споделени коледни и новогодишни празници!

 

 

СИЛВИЯ КРЪСТЕВА
Кмет на Община Трявна