ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА КМЕТА НА ОБЩИНА ТРЯВНА ПО ПОВОД МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА УЧИТЕЛЯ

октомври 5, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Уважаеми учители,
Скъпи преподаватели,

Почитта, уважението и преклонението пред Вашия неуморен труд са постоянни, но и днес използвам възможността да Ви поздравя! Приемете моите най-искрени пожелания по повод Вашия празник – Международния ден на учителя и ми позволете да Ви благодаря! Защото няма човек, който да не помни своя първи учебен ден, изкараните години в класната стая, уроците и подкрепата на учителите, срещите и забавленията с приятелите. Вашата професия е сред най-важните, определящи и значими от време оно и до днес тя се нарежда до тези, които оформят същността и личността на човека.

Вие сте хората, в ръцете на които оставяме нашите деца и Ви вярваме, защото сте доказали, че може да бъдете човешкия пример за подражание и израстване! Вие сте хората, които запалвате онази искра към знание и бъднина, които водят напред светлите детски очи! Вие сте хората, които насочвате младежите към мечтаната от тях професия и до последно стоите зад тях, помагайки им да я реализират! Благодаря Ви!

Прозорците към просветата отварят още в миналото едни от най-ерудираните българи; учителите, почерпили знания в чужбина; свещениците. Те първи възпитават и учат на четмо и писмо едни от най-великите ни национални герои, които също стават учители. Днес Вие гордо следвате техния път, опазвате жив пламъка на българщината и учите младите на родолюбие и хуманизъм!

Продължавайте в същия дух и не спирайте да дарявате знания на бъдещите поколения! Убедена съм, че най-голямата награда я виждате всеки ден в любопитните детски очи и това е най-голямата радост, която може да получите! Продължавайте гордо да стоите до Вашите ученици – в началото на техния съзнателен човешки живот, така както в началото е Словото и неговата незаменима сила!

Честит празник!

С уважение,

Силвия Кръстева
Кмет на Община Трявна