ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА КМЕТА НА ОБЩИНА ТРЯВНА ПО СЛУЧАЙ БАБА МАРТА И ДЕНЯ НА САМОДЕЕЦА

март 1, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

Уважаеми съграждани,
Скъпи читалищни дейци и самодейци,

Приемете моите най-искрени и сърдечни поздравления по случай 1 март – Ден на любителското художествено творчество! Вашият празник! Защото Вие сте самодейците и хората, които никога не пестят време, усилия и винаги сте водени от желанието за съхраняване на българските бит, култура и традиции!

Вие сте хората, които непрекъснато обогатявате и развивате националната ни идентичност с най-чисти и искрени подбуди и аз Ви благодаря! За радостта и удоволствието да наблюдаваме Вашите изяви, с които не спирате да прославяте тревненския ни край надлъж и нашир. Защото Вашата институция – читалището, просветното, културно и духовно средище, го има само в България и днес Вашият празник е типично нашенски, народен, български!

И не случайно, Денят на самодееца съвпада с посрещането на Баба Марта и носи усещането за пробуждането, новото начало и доброто. Красивият български празник, който се свързва с пролетта, надеждата и вярата, че ни очакват по-щастливи и благополучни дни!

Пожелавам Ви да бъдете здрави, весели, румени и засмени! Бъдете все така трудолюбиви и отдадени към родното, което ни прави горди, че сме българи! От сърце Ви желая много нови успехи и творчески предизвикателства.

С уважение,

Силвия Кръстева
Кмет на Община Трявна