ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА КМЕТА НА ОБЩИНА ТРЯВНА ПО СЛУЧАЙ БЛАГОВЕЩЕНИЕ

март 25, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Уважаеми съграждани,
Скъпи жители на Община Трявна,

Благовещение е един от най-хубавите и обичани пролетни празници! Животът се пробужда, цветята разцъфтяват, пойните птици звънко напомнят, че новия сезон идва и природата около нас започва да се раззеленява! Ново дългоочаквано начало, което ни вдъхва надежда и ни дава светлина, благополучие и вяра за хармония в човешките ни взаимоотношения! От все сърце Ви пожелавам да бъдете най-вече здрави, душите Ви да бъдат окрилени и озарени от благи думи, щастието да не напуска домовете Ви и късметът да бъде с Вас през цялата година! Вярвайте и предизвиквайте доброто около Вас! 

Днес е и денят, в който идва Благата вест – според християнската вяра Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария, че тя ще роди Спасителя на човечеството! Това е един от най-светлите празници в църковния календар и е символ на Святото майчинство, на преклонението пред жената и майката!

Именно това е и нашата мисия, която ни е отредена в живота – да даряваме живот и безусловна любов, да сме плътно до децата и до семейството си в добро и лошо, да ги закриляме и да ги пазим! Да бъдем нежни и добри, да казваме, но и да чуваме благи думи, защото само тогава ще има пълнота и в нашите сърца! Пожелавам Ви да бъдете ценени и да усещате тази топлина, която заслужавате! 

Пазете и съхранявайте традициите, бъдете позитивни, благословени и нека днешният пролетен празник донесе на Всички вас повече красота, радостни емоции и усмивки на лицата Ви! Засияйте и бъдете благодарни! Честит празник! Честито Благовещение! 

С уважение,

Силвия Кръстева
Кмет на Община Трявна