ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА КМЕТА НА ОБЩИНА ТРЯВНА ПО СЛУЧАЙ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МУЗЕИТЕ

май 18, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

ДО
Г-ЖА ЮЛИЯ НИНОВА
ДИРЕКТОР НА СМРЗИ – ТРЯВНА
И КОЛЕКТИВА НА СМРЗИ – ТРЯВНА

 

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

         
УВАЖАЕМА Г-ЖО НИНОВА,
УВАЖАЕМИ УРЕДНИЦИ,

Приемете моите най-искрени и сърдечни пожелания по повод 18 май – Международен ден на музеите и Ваш професионален празник! За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя и да изкажа своето възхищение от каузата, на която сте се посветили и от нестихващия Ви стремеж към опазване на културното ни наследство. Вие сте пазители на най-ценното за всички българи – историята, защото народ, който не познава своето минало, няма бъдеще! Нейното съхраняване и предаване във времето дължим на Вас и във Ваше лице нашите деца се учат на родолюбие, гордост и достойнство!

Открай време Трявна е наситена с богато културно-историческо наследство. Където и да погледнеш, където и да отидеш, възрожденският дух витае около теб. Тук музеите са на една ръка разстояние и човек няма как да не бъде привлечен от силата и магията на тези средища. Потапя се в едно отминало, но незабравено време и всичко това е възможно, благодарение на Вашите усилия да поддържате жив пламъка на знанието и любовта към традициите. Високо оценявам вълнуващите експозиции, любопитните изложби и увлекателните беседи, които са само част от дейностите на колектива на Специализиран музей за резбарско и зографско изкуство – Трявна и го превръщат във важен просветен и културен център и неизменна част от живота на Община Трявна!

Пожелавам Ви да бъдете здрави, щастливи и все така упорити! Благодаря Ви за професионализма и за историческото вдъхновение, с което не спирате да вървите напред в бъдещето!

С уважение,

Силвия Кръстева
Кмет на Община Трявна