ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА КМЕТА НА ОБЩИНА ТРЯВНА ПО СЛУЧАЙ ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН

септември 15, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Уважаеми учители, ученици и родители,
Скъпи първокласници,

Отново е 15-ти септември и всички ние сме пред прага на новата учебна година! Първокласниците, тръпнещи в очакване да чуят първия учебен звънец; учениците, които отново ще изпълнят със смях и глъч класните стаи; учителите, които, и тази година, ще посрещнат с отворени обятия своите възпитаници, всички ние –  родители, близки и приятели, които ще изпратим на добър час нашите деца! 15-ти септември е винаги тържествен, запомнящ се и вълнуващ! Остава в съзнанието на човек като ден, в който поставяме начало за още нови знания и потапящ ни в необятния свят на науката, бъднината и просветата!

Честит първи учебен ден!

На Вас, учители, искам искрено да Ви пожелая да бъдете все така всеотдайни, отговорни и проспериращи! Да имате една година, изпълнена с много постижения, успехи и радости! Да обменяте опит, да пътувате и да водите напред децата ни, въпреки изпитанията на времето и събитията, променили съвременната история! Защото именно децата ни са лицето на Трявна и Плачковци пред България и света и техните отличия са огледало на Вашия труд, знания и професионализъм в образователната система! Не на последно място, искам да Ви благодаря за търпението, желанието и за любовта, с които преподавате най-важните уроци на идните поколения!

На Вас, скъпи ученици, пожелавам нестихващ ентусиазъм за знания и умения, развиващи Вашия ум, способности и изграждащи Ви най-вече като личности. Бъдете упорити в преследването на мечтите си, активни в училищната дейност и знайте, че винаги има с какво да се гордеете! Не забравяйте, че науката е слънце, а училището е първия етап от голямото изпитание, наречено живот.

На днешния ден, искам специално да се обърна и към всички първокласници, които приветствам с „Добре дошли!“ в най-чудния, вълшебен и познавателен свят. Мили деца, днес, Вие за първи път ще прекрачите прага на Вашия втори дом и на първата Ви класна стая, в която ще се учите с буквички и срички на четмо и писмо. За първи път ще се срещнете и с учителя, който ще се превърне в най-верния Ви и близък приятел, който никога няма да забравите.

Бъдете прилежни, игриви и нека първата Ви учебна година да бъде изпълнена с много нови знания, поводи за гордост и впечатляващи резултати.

Не по-малко важен е 15-ти септември и за Вас, родители! Вие сте най-важната опора в израстването на децата ни и заедно с техните учители развивате най-умело таланта и способностите им. Благодаря Ви, че сте неотлъчно до тях и преодолявате всяка трудност и изпитание, които срещате пред себе си.

На добър час!

С уважение,

Силвия Кръстева
Кмет на Община Трявна