ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА КМЕТА НА ОБЩИНА ТРЯВНА ПО СЛУЧАЙ ПРАЗНИКА НА ОУ „ПРОФ. ПЕНЧО Н. РАЙКОВ“

декември 6, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Днес Основно училище „Проф. Пенчо Н. Райков“ в Трявна отбелязва своя официален празник. Училището чества 47 години от своето основаване и 158 години от рождението на своя патрон – проф. Пенчо Николов Райков. Кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева поздравява цялото училищно настоятелство и им пожелава здраве и попътен вятър в обучението на младите им възпитаници.

УВАЖАЕМА Г-ЖО ИВАНОВА,
УВАЖАЕМИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ,
СКЪПИ РОДИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,

Отново е 6 декември и аз се радвам, че имам възможността най-сърдечно да Ви поздравя по случай празника на Вашето училище – ОУ „Проф. Пенчо Н. Райков“. Средище, дало начало на образованието на не едно или две поколения видни тревненци, допринесли за развитието и просперитета на града и страната ни.

Колективът на едно основно училище никога не е многоброен, но предизвикателствата, трудностите и отговорностите, които стоят пред ученици и преподаватели  не са никак малко. И Вие заслужавате искрена похвала за начина, по който се справяте с тях и за успехите, които постигате дружно, ръка за ръка. Благодаря Ви за отдадеността и за нестихващия ентусиазъм, с които учите и възпитавате нашите деца. Благодаря Ви също за търпението и добронамереността, които проявявате в ежедневните Ви усилия ОУ „Проф. Пенчо Н. Райков“ да върви напред.

Уверявам Ви, че ръководството на Община Трявна ще продължава да подпомага всички начинания на училищната общност, които да подобряват средата за възпитаване и учене и да насърчават дарбите и заложбите на децата. Пожелавам Ви много здраве, лична удовлетвореност и запомнящи се коледни и новогодишни изживявания!

Честит празник!

С уважение,

СИЛВИЯ КРЪСТЕВА
Кмет на Община Трявна

Патронният празник на училището ще бъде отбелязан с подготвена празнична програма от учители и ученици, днес, от 10:30 ч. в многофункционална зала „Дръзновение“ в Трявна.