ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА КМЕТА НА ОБЩИНА ТРЯВНА ПО СЛУЧАЙ ПРАЗНИКА НА ЗДРАВНИТЕ РАБОТНИЦИ

април 7, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Уважаеми лекари, фармацевти, медицински специалисти,
Уважаеми здравни работници,

На 7 април отбелязваме Световния ден на здравето, който тази година преминава под мотото „Нашата планета, нашето здраве!“ и Вашия професионален празник! Честити да сте, здрави и благословени!

Каквото и да кажа за Вашата професия ще е малко! Вие сте хората, които са посветили живота си на хуманната мисия да помагате на обществото, да дарявате надежда и да вдъхвате вяра, когато страхът в очите ни говори без думи! Вие сте тези, които в най-тежките моменти бяха далеч от своите семейства, там, на първа линия, готови да се борят с дни и нощи срещу пандемията от Covid-19 през последните две години! Рискувахте собственото си здраве, не сваляхте с часове шлемове и маски, намирахте време за сън по коридори и кабинети, но не изневерихте на призванието си – да бъдете неотлъчно до своите пациенти! Благодаря Ви! Хората също, защото Вие сте нашите „бели ангели“ и го заслужавате!

На всички Вас пожелавам крепко здраве, много щастие и повече поводи за радост! Защото Вашата професия, и тя като част от живота, колкото дава, толкова и взема. Човешката болка, загуба и скръб, често са другото лице на хуманната Ви дейност и Вие сте тези, които го посрещате. Зад стените на болничните заведения, далеч от нашите очи, но въпреки това изправяте глави и намирате сили да се справите и този път! 

Пожелавам Ви да продължавате да работите със същия нестихващ ентусиазъм, професионализъм и отдаденост и да вървите все така смело напред по нелекия път, който съдбата Ви е отредила! Бъдете благословени Вие и Вашите семейства за подкрепата, която Ви оказват и знайте, че трудът Ви винаги се е оценявал и ще продължава да се оценява! Честит празник!

С уважение,

Силвия Кръстева
Кмет на Община Трявна