ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА КМЕТА НА ОБЩИНА ТРЯВНА ПО СЛУЧАЙ СТУДЕНТСКИЯ ПРАЗНИК 8 ДЕКЕМВРИ

декември 8, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Уважаеми студенти,
Скъпи преподаватели,

Честит празник!

Осми декември е най-дългоочаквания и обичан ден от всички Вас, защото днес академичната общност на България отбелязва своя студентски празник! Датата не е избрана случайно, тъй като се свързва с паметта на Свети Климент Охридски – първоучителят на нашия народ и създател на българската азбука кирилица.

Скъпи студенти,

Това са най-хубавите и запомнящи се години от Вашия живот. Използвайте всяка една възможност за личностно и професионално развитие и грабете с пълни шепи от знанията, които Вашите учители Ви предоставят. Използвайте времето си разумно и отговорно, защото това е време, в което сте далеч от дома, време на създаване на нови приятелства, откриване на нови хоризонти и не на последно място откриване на любовта.

Затова бъдете будни, ученолюбиви и дерзайте към успех. Влагайте сърцето и душата си в специалността, която сте избрали и Ви уверявам, че Вашия труд ще се оцени. Днес повече от всякога страната ни има нужда от квалифицирани млади кадри, желаещи да трупат опит и да дават от своята енергия, сили и знания. Това е и пътят страната ни да израства и да придобива истински европейски облик. Защото Вие сте нашето бъдеще!

Честит празник и на вас, уважаеми преподаватели!

Вие сте хората, които не спирате да вдъхновявате и обучавате студентите. Изказвам огромната си благодарност към всички Вас за приноса към израстването и развитието на нашите деца и превръщането им в добри професионалисти.

Пожелавам Ви едно незабравимо и прекрасно изживяване на днешния студентски празник. Бъдете живи и здрави и все така всеотдайни!

На добър час!

С уважение,

Силвия Кръстева
Кмет на Община Трявна