ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА КМЕТА НА ОБЩИНА ТРЯВНА ПО СЛУЧАЙ СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СОЦИАЛНАТА РАБОТА

март 15, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Уважаеми социални работници в Община Трявна,

Днес е специален ден за всички Вас! Днес е не просто третия вторник от месец март, а Световния ден на социалната работа! Вашият професионален празник! За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя и да изкажа своите най-искрени благодарности за усилията, труда и отдадеността, които не спирате да полагате в тази благородна сфера!

Да си социален работник не е просто професия, тя е много повече от призвание! Тя е онази искрица, която вдъхва надежда, сила и вяра, в онези моменти, познати до болка на всички нас – тези на тъга, отчаяние, самосъжаление, апатия…Когато животът ни напомня, че и той понякога сваля своите „розови очила“. Именно тогава нужната светлина я дарява тази Ваша искрица! Виждаме я в ежедневната Ви работа с хора в нужда, в ръката, която им подавате за помощ, в подкрепата, която им оказвате. 

Всеки ден Вие сте тези, които носите голямата отговорност върху плещите си и като хора, които се сблъскват с човешката болка и страдание, осъзнавам, че и за Вас има моменти на трудности и предизвикателства. Изникват много въпроси, понякога и несигурност! Но винаги намирате сили и мотивация да продължавате! Това виждат и хората в нужда във Вас – добрият пример за обединение, последователност и жажда за живот! 

Още веднъж Ви благодаря, затова, че Ви има и Ви пожелавам да сте здрави и все така хуманни в дейността си! Благодаря Ви за безрезервната Ви готовност да помогнете на човек в нужда и за неспирното Ви желание да намерите разрешение на най-болезнените проблеми, на нас, хората! Защото ние разчитаме на Вас! 

Честит празник!

С уважение,

Силвия Кръстева
Кмет на Община Трявна