ПОЗДРАВЛЕНИЕ ПО СЛУЧАЙ 182 ГОДИНИ СУ „ПЕТКО Р. СЛАВЕЙКОВ“ ТРЯВНА

ноември 26, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

Уважаема г-жо Директор,
Уважаеми учители, педагогически съветници, служители,
Скъпи ученици,

Приемете моите най-сърдечни пожелания по случай Вашия патронен празник! Тази година Средно училище „Петко Рачев Славейков“ – Трявна отбелязва 182 години от своето създаване и аз съм горда, че почти два века по-късно ние продължаваме да следваме завещаното ни от баща и син Петко и Пенчо Славейкови и сме светли потомци на тяхното дело!

Днес Вашият празник е и наш празник! Всеки, който е прекрачил прага на Славейковото училище, всеки, който се е докоснал до знанието тук, изградил е истински приятелства с връстници и учители, остава свързан до живот с него.

Скъпи учители, благодаря Ви, че днес Вие сте лицето на училището с една от най-дългогодишните истории по нашия край и не спирате да постигате впечатляващи резултати в процеса на учебно-възпитателната дейност на нашите деца, въпреки тежкото изпитание от неочакваната за всички нас световна пандемия! Благодаря Ви, че ги учите на четмо и писмо и смело вървите по стъпките на Вашия патрон – великият поет, публицист и политик Петко Славейков, който избира не случайно възрожденска Трявна, където предава своето дело и създава голямото си семейство!

Мили ученици, Вие сте нашето светло бъдеще! Като възпитаници на Славейковото училище, Вие изграждате и образователната идентичност на Трявна във времето! Носете с достойнство тази чест, продължавайте изградения вече престижен авторитет на учебното заведение и не спирайте да черпите знания от Вашите учители! Защото процесът е взаимен!

Честити 182 години!

С уважение,

Силвия Кръстева
Кмет на Община Трявна