ПРАЗНИЧНО ГРЕЙВАНЕ НА КОЛЕДНАТА ЕЛХА И ГРАДСКИТЕ СВЕТЛИНИ В ТРЯВНА

ноември 29, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

КОЛЕДНАТА ЕЛХА И ГРАДСКИТЕ СВЕТЛИНИ ЩЕ ГРЕЙНАТ В ПЪЛНИЯ СИ БЛЯСЪК НА 01 ДЕКЕМВРИ 2023 С ТЪРЖЕСТВЕНА ПРОГРАМА НА ПЛОЩАД „КАПИТАН ДЯДО НИКОЛА“ В ТРЯВНА 

Наближава най-хубавото време от годината, а с него и едно от най-дългоочакваните любими събития на малки и големи в Трявна – грейването на коледната елха и празничните градски светлини във възрожденския ни град.

И тази година, голямото дръвче е разположено на старинния площад „Капитан дядо Никола“, където ще се проведе и подготвения по този повод празничен концерт. Събитието дава официално начало на Коледно-новогодишната програма на Община Трявна за 2023 година и се очаква да събере десетки жители и гости на града.

Започваме точно в 17:30 ч. с поздравления на кмета на Община Трявна г-н Денчо Минев и председателя на Общински съвет Трявна г-жа Златка Донева-Цанева, които ще поставят начало на нашата празнична програма.

Своите музикални изпълнения и фолклорни танци ще ни представят малките сладури от ДГ „Светлина“ – гр. Трявна, ДГ „Калина“ – гр. Трявна, Детска вокална група „Бърборани“; Вокална група при ОУ „Проф. Пенчо Н. Райков“; Вокална група „Алгара“ с ръководител Мая Рачева, Детски танцов ансамбъл и Танцов клуб „Тревненски сокай“ при НЧ „Пенчо Славейков 1871“ – гр. Трявна.

Кулминация на празничната програма ще бъде грейването на Коледната елха, което ще протече с традиционното обратно преброяване от всички присъстващи.

Във връзка с подготвената програма, Община Трявна информира всички граждани, че движението в района на площад „Капитан дядо Никола“ от кръстовището на ул. „Цар Калоян“ и ул. „Чучура“ до кръстовището на ул. „Проф. Пенчо Райков“ и ул. „Пенчо Славейков“ ще бъде ограничено за движение на всички МПС от 17:00 ч. до 19:00 ч.

Очакваме Ви! Заповядайте!

Снимка: Пламен Ковачев