ПРАЗНИКЪТ НА ТРЯВНА ЩЕ СЕ СЪСТОИ ОНЛАЙН

май 19, 2020
Автор: Юлияна Цанева

image

„Празникът на Трявна бе отменен във формата, в която се провеждаше досега, но все пак ще бъде отбелязан по друг начин. Идеята е празникът да се състои онлайн.“ – каза кметът на Община Трявна Силвия Кръстева.

За целта в деня на празника 06.06.2020 г. в интернет ще бъде споделен филм, под формата на онлайн концерт, с изпълнения на самодейните състави от община Трявна.

Традиционната томбола, посветена на празника на града, ще се състои. Наградите ще бъдат изтеглени на 06.06.2020 г. от 18:30 ч. Тегленето ще се излъчва онлайн на живо в официалната страница на Община Трявна във Фейсбук. Повече информация очаквайте в официалния сайт на Община Трявна през следващите дни.

„Най-значимото събитие по случай празника на града, ще бъде провеждането на детски конкурс „Малките големи таланти на Трявна“. Трявна е средище на духовност, култура и изкуство, затова смятам, че подобен конкурс би бил много подходящ, за да се отбележи този ден. Конкурсът цели да привлече интересът на децата от предучилищна възраст до 12-ти клас към изкуството, както и да ги насърчи да развиват своите таланти. Ще бъде награден по един участник в четири възрастови групи и в три различни категории. Подробности за конкурса ще бъдат обявени утре, 20-ти май, в официалния сайт на Община Трявна.“ – допълни кметът.