ПРЕДАДОХМЕ СЪБРАНАТА ХРАНА ЗА КУЧЕШКИЯ ПРИЮТ „УЛИЧНИ СЪРЦА“ СЪВМЕСТНО С ДЕЦАТА ОТ ДГ „КАЛИНА“ – ТРЯВНА

декември 30, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

В навечерието на светлите Рождественски празници предадохме и събраното количество кучешка храна за животните в приюта „Улични сърца“ в село Глушка. Припомняме, че благотворителната кампания в помощ на опашатите ни приятели от „Street Hearts“ се проведе за втора поредна година, като и този път активно участие в нея взеха малчуганите от двете детски градини в Трявна – ДГ „Калина“ и ДГ „Светлина“, както и граждани с добри сърца. В инициативата на Община Трявна се включиха още Зоо магазин „Рокси“, Магазин за домашни любимци „Лънчи“ и магазин „БГ фишинг“ в Трявна, които също дариха храна за безстопанствените кучета от приюта и така събраното количество отново надхвърли 200 кг.

Предаването на пакетираната храна, консерви и лакомства за животните тази година се осъществи съвместно с най-големите малчугани и техните ръководители от ДГ „Калина“ в Трявна, които за първи път посетиха на място приюта. Гостите бяха любезно посрещнати от домакините в лицето на екипа на „Street Hearts“ с огромни благодарности за доброто дело, което са направили и за храната, която са дарили заедно със своите родители.

По време на своя престой в приюта децата бяха забавлявани с образователни игри, свързани с грижата и навиците на четириногите домашни любимци, които никак не затрудниха малчуганите и те показаха завидни знания за това как правилно се отглежда едно куче.

Най-дългоочакваната и стопляща сърцата среща бе, разбира се, тази с най-малките кученца в приюта, които бяха донесени на ръце от екипа на „Улични сърца“. Децата не скриха и своята радост от срещата си с най-възрастното куче тук Бриджит.

В края на своето посещение малчуганите бяха удостоени като герои и посланици на животните от „Street Hearts“ за своето добро и хуманно дело. Песничка за „Благодаря“, много усмивки и обещания за още ползотворна съвместна работа сложиха край на тазгодишната благотворителна кампания „Коледа в Глушка“, организирана от Община Трявна в помощ на безстопанствените животни от приюта „Улични сърца“.