ПРЕДСТАВЯНЕ НА КЛАСИРАНИЯ НА ТРЕТО МЯСТО ПРОЕКТ ЗА ЛОГО

ноември 2, 2020
Автор: Юлияна Цанева

image

Публикуваме без редакция описанието на проекта за лого, който бе класиран на III-то място в конкурса за изработване на туристическо лого на град Трявна.

Описанието на проекта е в изпълнение на т. 7.7. съгласно правилата за конкурса, а именно “Проектите трябва да са придружени от кратко описание (до една машинописна страница в word формат) на идеята на предложеното лого”.

По-долу можете да се запознаете с презентацията на автора – Илиян Начев:

 

„Моята идея за този конкурс произтича от факта, че градът вече има своето лого, което да го представи пред света и то е изработено преди повече от 200 години! Ролята ми в случая беше да адаптирам/опростя Майското слънце на Иван Бочуковеца, така че то да грейне в вариант на графичен знак, използваем в най-различни приложения. Този вече разпознаваем символ добре символизира Трявна, като съчетава в себе си едновременно културният и природният аспект на туризма в града. Избрал съм топли цветове, оранжево за слънцето/природата и дървесно кафяво, за да акцентирам върху добре познатите тревненски дърворезби. Комбинирал съм го с четлива, но компактна и стилна типография, която добре му подхожда. Графичният знак може да бъде използван и самостоятелно. Мисля че добрите решения на настоящето могат да бъдат изградени върху опита от миналото и точно това е в основата предложението ми!

Използван шрифт – Bebas Neue Bold, с модификации от мен

Цветове –

CMYK – Orange C-0 M-70 Y-100 K-0 /// Brown C-0 M-60 Y-80 K-50

RGB – Orange R-245 G-110 B-35 /// Brown R-145 G-74 B-35

Пропорции графичен знак към шрифт – 5:3

Пропорции графичен знак – 1:1

Илиян Начев©