ПРЕДСТАВЯНЕ НА КЛАСИРАНОТО НА ВТОРО МЯСТО ТУРИСТИЧЕСКО ЛОГО

октомври 30, 2020
Автор: Юлияна Цанева

image

Публикуваме без редакция описанието на проекта за лого, който бе класиран на II-ро място в конкурса за изработване на туристическо лого на град Трявна.

Описанието на проекта е в изпълнение на т. 7.7. съгласно правилата за конкурса, а именно “Проектите трябва да са придружени от кратко описание (до една машинописна страница в word формат) на идеята на предложеното лого”.

По-долу можете да се запознаете с презентацията на ПРИМ ДИЗАЙН ООД:

 

 

 

КОНЦЕПЦИЯ ЗА ТУРИСТИЧЕСКО ЛОГО НА ТРЯВНА

Основната идея на проекта е да представи Трявна като град с богата вековна култура, но и с младежко и модерно, гостоприемно и слънчево излъчване.

Съобразявайки се с изключително разнообразния профил на целевата аудитория се спряхме на графична система базирана на ясно разпознаваеми символи:

  • Часовниковата кула – най-яркият символ на града, част от единствения съхранен до наши дни  възрожденски  архитектурен  ансамбъл  в страната;
  • Резбованите тавани слънца, изящни образци на най-старата българска художествена школа, които и днес огряват тревненските домове.

 

В графиката присъства и идеята за посока, компас, като символ на пътуване.

Комбинацията от символи дава възможност за изграждане на различни образи. Целият знак или отделни части от него могат да се превръщат в елементи от различни приложения, като остават ясно разпознаваеми. Всички те пресъздават разнообразието на днешна Трявна – град с хилядолетна история и уникални паметници на културата.

На този стил е подчинен и използваният шрифт (Bremen Bd BT), който е ясен, четлив, с категорични форми, еднакво звучене при вариантите на кирилица и латиница, и допълва общата композиция.

Цветовото решение е с наситени, ярки тонове сведени до графичните си еквиваленти:

  • оранж, който символизира топлите цветове на дървото, слънцето, гостоприемството;
  • черно, което създава контраст, подчертава и засилва яркостта на основния цвят.

Двата допълнителни цвята могат да се използват в различни оформления, като фон за логото или за омекотяване на палитрата.

 

ПРИМ ДИЗАЙН ООД©