ПРЕДСТАВЯНЕ НА РОМАНА „ДЪЛБИНИТЕ НА ДРЕВНОСТТА“ В ТРЯВНА

февруари 27, 2020
Автор: Юлияна Цанева

image

На 26 февруари в музей „Старото школо“ се състоя представяне на книгата „Дълбините на древността“ на Румяна Халачева. Събитието бе организирано от Община Трявна, Специализираният музей за резбарско и зографско изкуство и авторът.

Срещата започна с изпълнения на вокална група „Алгара“ с ръководител Мая Рачева.

Авторът на книгата Румяна Халачева и Виктория Колева – ст. специалист „Връзки с обществеността“ в Община Трявна прочетоха откъси от книгата и заедно с присъстващите коментираха интересни моменти от съдържанието. Бяха изчетени и мнения за романа на читатели от цялата страна.

Румяна Халачева сподели за написването на романа – процес, продължил около 7 години. Тя разказа и за случките в живота ѝ, които са я вдъхновили за написването на книгата. Жадна за духовни знания, Румяна започва своето търсене и прочита много книги. Тя решава да сподели своя жизнен опит и натрупана информация с хората и така се ражда нейният първи роман.

„Дълбините на древността“ бе определен като една многопластова и многоизмерна книга, съдържаща ценни знания за българския народ и възраждането на Българския дух.

В рамките на срещата, гостите имаха възможността да зададат своите въпроси, а накрая желаещите се сдобиха и с копие от книгата, съдържащо специално послание от автора.

Интервю с Румяна Халачева е поместено в новия брой на вестник „Тревненска седмица“.