ПРЕДСТОИ ЕСЕННА ОБРАБОТКА СРЕЩУ ВРЕДИТЕЛИ И КЪРЛЕЖИ В ОБЩИНА ТРЯВНА

септември 14, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Община Трявна и „Дезинфекциозна станция -БГ“ ООД информират всички граждани, че предстои есенна обработка на всички терени и площи, които са публична общинска собственост. Обезпаразитяването ще бъде извършено на 16.09.2022 год. /петък/ и ще обхване всички училища; детски ясли и градини; детски площадки; спортни и плувни комплекси, както и прилежащите към тях тревни площи. Това е четвърта обработка и ще бъде последна за тази година.

Предвидени за извършване са есенна дератизация – комплекс от мерки и мероприятия за унищожаване на гризачите вредители (главно различни видове плъхове и мишки), както и дезакаризация/дезинсекция – организирани дейности за унищожаване на вредните членестоноги, инсекти и акари (кърлежи) преносители на инфекциозни и паразитни болести.

На всеки обработен терен ще бъдат поставени информационни надписи с отбелязани дата и карантинен период. Община Трявна апелира всички жители и гости на града да не посещават опезпаразитените обекти до изтичане на карантинния срок, който е 24 часа.