ПРЕДСТОИ ОБРАБОТКА НА ТРЕВНИТЕ ПЛОЩИ СРЕЩУ КЪРЛЕЖИ И ВРЕДИТЕЛИ В ОБЩИНА ТРЯВНА

май 26, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Община Трявна информира всички граждани, че на 27.05.2022 год., петък, ще бъде извършено обезпаразитяване на всички терени и обекти, които са публична общинска собственост. Предстоящата обработка е втора за тази година и ще бъде изпълнена от „Дезинфекциозна станция-БГ“ ООД. Мерките ще обхванат всички училища; детски ясли и градини; детски площадки; спортни и плувни комплекси и прилежащите към тях тревни площи.

Предвидени са дератизация – комплекс от мерки и мероприятия за унищожаване на гризачи вредители, главно насочени към различни видове плъхове и мишки. На тревните площи ще бъде извършена дезакаризация/дезинсекция или пръскане срещу акари (кърлежи) и различни вредни членестоноги-инсекти, които са преносители на заразни и пазаритни болести. Терените ще бъдат обработени и срещу попови прасета, а пясъчниците и съоръженията ще бъдат дезинфекцирани срещу насекоми.

На всеки обработен терен ще бъдат поставени информационни надписи с отбелязани дата и карантинен период. Община Трявна апелира всички жители и гости на града да не посещават опезпаразитените обекти до изтичане на карантинния срок, който е 24 часа.