ПРЕДСТОИ ВЪВЕЖДАНЕ НА ВРЕМЕННА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО В ТРЯВНА И ПРИКЛЮЧВАНЕ НА РЕМОНТИТЕ ПО УЛ. „СТАРА ПЛАНИНА“ И „АНГЕЛ КЪНЧЕВ“ В НАЙ-КРАТКИ СРОКОВЕ

април 18, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Във връзка с извършваните ремонтни дейности по ул. „Стара планина“ в Трявна, в участъка от автогарата до кръстовището с ул. „Крайбрежа“ и затварянето на движението там, Община Трявна информира всички граждани, че са проведени разговори с ВиК-Трявна и се планира ремонтните дейности да приключат до средата на месец май тази година.

Местното водоснабдително дружество подчертава, че първостепенно се отстраняват нововъзникнали аварии на територията на общината и личният състав, с който разполагат не е достатъчен за осъществяване и на двете дейности едновременно. Поради тази причина ремонтът на ул. „Стара планина“ все още не е завършен.

Община Трявна разполага с проект за въвеждане на временна организация и безопасност на движението в различни участъци по ул. „Стара планина“ и „Ангел Кънчев“, който е съгласуван с КАТ Габрово във връзка с предстоящите ремонтни дейности по републикански път III-552, планирани за извършване от Агенция „Пътна инфраструктура“.

В момента има забавяне в доставката на пътните знаци, необходими за ВОБД, но се очаква тяхното осигуряване в най-кратки срокове. След въвеждане на временна организация и безопасност на движението в посочените участъци, уверяваме гражданите, че движението на автомобили над 5 тона ще се осъществява по ул. „Стара планина“ и ремонтът по ул. „Ангел Кънчев“ ще бъде извършен своевременно. Искрено се извиняваме за причиненото неудобство на преминаващите оттам и забавянето на ремонтните дейности по ред причини.