ПРЕДСТОЯЩ ОНЛАЙН ФОРУМ ДАВА ГЛАСНОСТ НА МЛАДИТЕ ХОРА В ОБЛАСТТА

октомври 22, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

Националният младежки форум съвместно с Форумът за глокална промяна и сдружение ИМКА-Габрово организират онлайн среща „Промяната започва с теб в Габрово.“ Събитието ще се проведе на 24.10.2021 год. (неделя) от 10.00 ч. и в него могат да се включат всички желаещи, които са на възраст между 15 и 35 години. Предвидената програма е част от проекта „25-те процента“ и „Конференцията за бъдещето на Европа“, които се реализират в партньорство с Европейски младежки форум и финансовата подкрепа на Европейски парламент.

Целта на онлайн срещата е да чуе младежкото мнение и идеи относно развитието на Европа и населените места в областта – Габрово, Трявна, Дряново и Севлиево. В този аспект ще има обособени два тематични панела – Промяната в Европа и Промяната на местно ниво. В първия младежите ще се запознаят отблизо със значението на социалната промяна, след което ще предложат своето виждане за промяната в Европа. Събраните идеи на по-късен етап ще бъдат представени пред националните и европейски институции с цел политиците да придобият по-добра представа каква промяна желаят да видят младите хора и как тя да бъде постигната.

Участниците ще поставят и проблеми, които виждат в родното си място и ще дадат идеи за разрешаването им. Съответно те ще бъдат презентирани, във втория панел, пред поканените представители на общинската/областна администрация. Двете страни ще влязат в пряк диалог как предложенията да бъдат осъществени, а младите – включени в този процес.

Всички желаещи, които искат да се включат в събитието, трябва да направят първо регистрация в тази форма. Ето и линк към събитието във фейсбук страницата на „Промяната започва с теб в Габрово.“ – https://www.facebook.com/events

На страницата в социалната мрежа ще откриете линка към срещата в ZOOM.