ПРЕМАХНАТИ СА ОПАСНИ ДЪРВЕТА НА УЛ. „ЛЯСКОВ ДЯЛ“ В ТРЯВНА

декември 10, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

След като късно снощи, поради силния бурен вятър в Трявна, няколкометрово дърво падна върху пътното платно на ул. „Лясков дял“, тази сутрин Община Трявна веднага предприе спешни мерки и извърши оглед на всички опасни дървета в двора на бившата стопанска банка. Падналото дърво бе отстранено още вчера и за щастие няма пострадали и ранени хора.

От направената проверка стана ясно, че голяма част от боровете в двора са надвиснали над пътното плато, респективно над минаващата до него ЖП линия, и са предпоставка за сериозни инциденти като застрашават живота на преминаващите в района граждани.

 

 

Заедно с екип на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ и електроразпределително дружество Север АД, служители на Община Трявна отстраниха опасните дървета със специализирана техника и докарана на място вишка от ЕРП Север АД. Дейностите по премахване на надвиснали клони и стълбове  на 11 борови дървета продължи близо два часа, като за този период от време доставката на интернет и улично осветление в района бe прекъснатa.

 

 

Дърветата вече са нарязани и са премахнати от пътното платно, като движението в района се осъществява нормално. Събраният дървен материал ще се предостави за отопление на хора в нужда.