ПРИКЛЮЧИ ПРОЛЕТНОТО ЗАЦВЕТЯВАНЕ С ТЕМЕНУЖКИ В ОБЩИНА ТРЯВНА

април 5, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Пролетното зацветяване с най-различни красиво обагрени теменужки в Община Трявна приключи. След като бе сформирана втора работна бригада, днес служители на общинска администрация отново запретнаха ръкави и посадиха стотици коренчета от пъстрите цветя в Централната градска част на Трявна. В синхрон със слънчевото време и приятното пролетно настроение навън бяха облагородени парковите алеи в района на Етнографския комплекс в града, където грейнаха нови оформени лехички с теменужки.

Допълнително бяха зацветени зелените площи около паметника на Ангел Кънчев, градинките по цялата главна ул.“Ангел Кънчев“ и прилежащите към нея кръгови кръстовища, парка в района на ЖП гарата, както и цветните лехички по ул.“Белчо Белчев“ в Трявна. Още цвят към символа на възрожденския град – Часовниковата кула, придадоха девет големи кашпи, във всяка от които също бяха засадени теменужки.

Припомняме, че голямото пролетно облагородяване в Община Трявна започна в края на миналата седмица, след като местната власт получи дарение от близо 20 000 коренчета теменужки, предоставени безвъзмездно от семейни оранжерии „Зеленко“. С получения неочакван подарък и положения труд от страна на общинските служители, населените места в Община Трявна придобиха още по-пъстър и още по-красив вид в синхрон с настъпилия пролетен сезон. Предоставени са теменужки, както за Централните градски части в Трявна и Плачковци, така и по всички кметски наместничества, детски градини и социални услуги в общността.

Дарение получиха още Националната гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“, Основно училище „Проф. Пенчо Н. Райков“, гр. Трявна и новооткрития Център за настаняване от семеен тип „Сребърно гнездо“ в кв. Божковци в Трявна. Стотици теменужки бяха раздадени безвъзмездно на желаещи граждани и представители на местния бизнес, които с радост и благодарност приеха красивия подарък. Община Трявна напомня на всеки, който е взел разсад с коренчета, че след засаждане и освобождаване на пластмасовите саксии, амбалажът трябва да бъде върнат на място в сградата на общинска администрация. За повече информация може да се обадите на тел. 0894414282 – Юлияна Цанева, специалист „Връзки с обществеността“ при Община Трявна.