ПРИКЛЮЧИ РАЗДАВАНЕТО НА ХРАНИТЕЛНИ ПОМОЩИ НА НУЖДАЕЩИ СЕ В ОБЩИНА ТРЯВНА

октомври 25, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

Българският червен кръст приключи раздаването на хранителни помощи на уязвими граждани на територията на Община Трявна. Раздадени са общо 336 пакета на едночленни и двучленни семейства и 53 на тричленни и четиричленни семейства. Тази година БЧК предостави по един хранителен пакет, включващ 15 продукта от първа необходимост, на едночленните и двучленните семейства и по два пакета на тричленните и четиричленните семейства.

„Списъците на правоимащите лица за получаване на хранителна помощ се изготвят и предоставят на БЧК от Агенцията за социално подпомагане, която е и Управляващ орган на Оперативната програма. При нас право на тази помощ имат 476 души. На всички, които не са получили  хранителните продукти, съответно ще им бъдат предоставени по домовете от доброволци на БЧК.“ заяви Тотка Димитрова, която е и председател на ОбС на БЧК-Трявна.

И тази година, Българският червен кръст предостави хранителни пакети на уязвими хора от цялата страна, които са осигурени по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.