Приключиха Дните на Трявна в Руския културно-информационен център в София

октомври 30, 2017
Автор: Веселин Михов

image

С постановката „Жена ни е … светица“ на тревненската театрална трупа към НЧ „Пенчо Славейков 1871“ бяха закрити Дните на Трявна в Руския културно-информационен център в София. Прекрасно настроение у събралата се публика създаде неповторимата игра на тревненските самодейни актьори. Те за пореден път доказаха, че Трявна носи духа на българската култура и творчество, а наследниците на тревненските творци достойно продължават тяхното дело.

Благодарение на доброто сътрудничество между Община Трявна и Руския културно-информационен център, в лицето на неговия директор – Павел Журавльов, през месец октомври софиянци имаха възможността да се запознаят отблизо с тревненското изкуство, култура и художествена самодейност.

От 13 до 27 октомври в София гостува и изложба на творби на възпитаниците на НГПИ „Тревненска школа“.  Представителите на руската общност проявиха огромен интерес и пожелаха занапред експозицията да гостува както в  Москва, така и в други големи руски градове.

Изложбата на тревненските възпитаници ще бъде представена на 6 декември във Варшава, Полша, а след това ще отпътува побратимения на Трявна град – Жирардов.