ПРИРОДЕН ПАРК „БЪЛГАРКА“ ОБЯВЯВА УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС ЗА СЕДМИЦАТА НА ГОРАТА

март 4, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Природен парк „Българка“ обявява ученически конкурс в сферата на литературата и изобразителното изкуство, посветен на Седмицата на гората. В тази връзка Община Трявна приканва всички ученици от I до XII клас от учебните заведения на своята територия да се включат в тазгодишното издание на формата, което ще се проведе под наслов „Да посадиш дърво, да отгледаш надежда!“ Конкурсът е част от инициативите, свързани със Седмицата на гората, която тази година ще се проведе в периода от 4 април до 10 април. Тържественото й отбелязване ще бъде за 97-ми път, а основен организатор на събитията е Изпълнителната агенция по горите и нейните поделения.

„Мили ученици,

Напишете есе, разказ или стихотворение, направете колаж, пано или рисунка, като ни разкажете за гората, в която обичате да се разхождате, как тя може да стане по-красива и по-чиста. Споделете всичко, което ви е направило впечатление, онова, което ви радва и това, за което се тревожите. Изразете любовта си към гората на България, така, както я чувствате и разбирате!“ подчертават от Дирекцията на Природен парк „Българка“.

Участниците в конкурса ще бъдат класирани в три възрастови групи: 1-4 клас, 5-8 клас и 9-12 клас. На гърба на всяка творба трябва да бъдат посочени три имена на автора, град, училище, клас, име на класен ръководител и телефон за връзка. Участва се индивидуално, не колективно.

Крайният срок за подаване на творбите в конкурса „Да посадиш дърво, да отгледаш надежда!“ е 25 март 2022 год.

Изпращайте своите рисунки или литературни произведения до офиса на ДПП „Българка“, гр. Габрово, ул. „Чардафон“ №1 (на моста зад Културния дом) или на имейл адрес: dppbulgarka@abv.bg.

Повече информация може да получите на тел. 066/80 88 57 и моб. тел. 0885999161 – Милена Илиева или в стая 306 в общинска администрация на Община Трявна при старши експерт „Култура, образование, спорт и здравеопазване“ г-н Кольо Дабков.

Всички събрани творби в двете направления ще бъдат внимателно разгледани и най-добрите сред тях ще бъдат съответно оценени, наградени и представени в изложба, тематично посветена на Седмицата на гората.