ПРОДЪЛЖАВА ПОЧИСТВАНЕТО ОТ СНЯГ НА ПЪТНАТА МРЕЖА В ОБЩИНА ТРЯВНА

март 7, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Почистването от сняг и опесъчаването на общинската пътна мрежа на територията на Община Трявна продължава. Въпреки спрелия снеговалеж, пътищата се обработват от всички налични машини към ДЗЗД „Зимно поддържане“ – Трявна, които в момента работят по кметсвата и малките населени места в общината.

Дебелината на снежната покривка достига до 5 см., като няма постъпили сигнали от граждани и фирми за затрупани и прекъснати пътни участъци, автомобили, бедстващи хора и животни.

На този етап няма информация за населени места с прекъснато електрозахранване и аварии във водоснабдяването. Централната градска част на Трявна и Плачковци, както и подходите към детски и учебни заведения, болници, автобусни спирки, ЖП гари и пр. приоритетно са изчистени от поддържащите фирми.

Община Трявна поддържа непрестанна връзка с Областно пътно управление – „Пътен кантон“ – Трявна, откъдето също информират за почистени, опесъчени и проходими при зимни условия републикански пътища. Призоваваме шофьорите да тръгват на път, все пак, с повишено внимание и да се съобразяват с метеорологичните условия навън.