ПРОДЪЛЖАВА РЕМОНТА В ДВОРА НА ОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ В ПЛАЧКОВЦИ

ноември 16, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

Строително-ремонтните дейности в двора на Основно училище „Васил Левски“ в Плачковци продължават с пълна сила. Реконструкцията се извършва с отпуснати финансови средства по Капиталовата програма на Община Трявна за 2021 год. и обхваща пространството зад сградата на учебното заведение.

Старите тротоарни плочи, които с дълги години там не бяха подменяни, вследствие на което състоянието на тротоарната конструкция бе разбито и влошено на доста места, вече са премахнати от предвидения за ремонт участък. В момента от фирмата-изпълнител полагат основите на нова асфалтова настилка и старите тротоарни бордюри се сменят също с нови. По този начин ще се подобри значително техническата инфраструктура на тази част от двора на основното училище и ще се създаде една цялостно обновена и реконструирана съвременна нова визия.

Договорът за строителните и монтажни работи в ОУ „Васил Левски“ в Плачковци бе сключен в края на месец септември тази година и включва ремонт на общинска инфраструктура, в това число, улична и пътна мрежа и прилежащите към тях съоръжения, на територията на Община Трявна за 2021 год. по обособени позиции.

Предвижда се строително-ремонтните дейности по обекта да приключат преди края на месец ноември тази година.