ПРОЛЕТЕН ТУРНИР ARM WRESTLING И СЕМЕЕН КУЛИНАРЕН КОНКУРС ОТКРИВАТ ПАРК „БОЖКОВСКА ПОЛЯНА“

април 27, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Слънчево време, приятно настроение, силова и кулинарна надпревара, много игри и музика – така Община Трявна ще открие официално парк „Божковска поляна“ в кв. Божковци в събота, 30 април. Припомняме, че поляната бе облагородена с проект на местната власт на стойност близо 500 000 лв., чийто договор бе подписан в средата на миналата година. Днес мястото е превърнато в красиво устроен кът за отдих с изградени паркови алеи; три детски площадки;  LED осветление и видеонаблюдение; сцена за провеждане на мероприятия; четири броя градински барбекюта на открито и прилежащи към тях пейки и маси, които дават възможност на граждани и гости на града да превърнат почивката си в семеен пикник и да приготвят на място най-различни вкусотии.

Именно в тази насока е едно и от съпътстващите събития, с които искаме да зарадваме и предизвикаме всички присъстващи в първия от трите предстоящи празнични почивни дни – семеен кулинарен конкурс за най-добре приготвено месо на BBQ.  Надпреварата е разделена в три категории – мляно месо, свинско/телешко месо и птиче месо. Продуктите трябва да бъдат предварително овкусени и осигурени от участниците в конкурса. Кулинарната техника и времето на изпичане на месото оставяме по избор на шеф-готвачите, които ще застанат на черите градински барбекюта. Необходимите за целта дървени въглища ще бъдат предоставени от Община Трявна. Приготвилите най-вкусните, сочни и ароматни месни деликатеси ще бъдат наградени и отличени от кмета на Община Трявна. Семейният кулинарен BBQ конкурс започва в 12:30 ч.

Кулминация на официалното откриване ще бъде пролетния турнир ARM WRESTLING, който Община Трявна за първи организира съвместно с Българската армрестлинг федерация у нас. Събитието ще събере на едно място повече от 100 професионални състезатели и любители на силовата надпревара, които ще покажат най-доброто от себе си на терен. Кантарът на участниците започва точно в 09:00 ч., а начало на борбите ще постави кмета на Община Трявна в 12:00 ч. на обяд. Участниците са разделени в следните категории:

  • Мъже лява и дясна ръка – 70кг/80кг/90кг/100кг/110кг/110+
  • Жени лява и дясна ръка – Абсолютна
  • Аматьори лява и дясна ръка – до 85кг/над 85кг
  • Хора с увреждания лява и дясна ръка – до 85 кг/над 85кг
  • Юноши – 65кг/75кг/75+

Най-добрите сред тях ще бъдат наградени с медали и грамоти от организаторите на турнира. Община Трявна е осигурила и забава за всички деца, които ще дойдат със своите родители. В 12:30 ч. започва детска игротека с разнообразни интересни и весели игри, много музика и танци, които ще продължат и с детския аниматор в 15:30 ч. През целия ден на място ще има осигурен кетъринг, а всеки, който желае сам да приготви своята храна ще може да използва четирите градински барбекюта.

Събитието е част от общата празнична програма на Община Трявна и Община Дряново „От Великден до Гергьовден в Дряново и Трявна“.

Ето и пълната програма: