ПРОЖЕКЦИЯ НА ФИЛМА „ОТКРИТИЕ“ В ТРЯВНА

декември 16, 2019
Автор: Юлияна Цанева

image

На 14 декември Община Трявна бе домакин на прожекцията на пълнометражния филм „Откритие“, създаден по едноименната книга на Таня Мир, отличена с националната литературна награда „Еквалибриум“. Десетки тревненци посетиха събитието в заседателната зала на Община Трявна. Организатори бяха екипът на филма, сдружение „Промяната е в теб“ и Община Трявна.

Филмът е създаден от група студенти, вдъхновени от археологията, които желаят да популяризират древната история и култура по нашите земи. Филмът проследява историята на тракийския принц Севт и археолога Роси Петкова в опита им да попречат оцелялата през вековете тайна на безсмъртието да попадне в лоши ръце. История, изпълнена с екшън, драматизъм и много неочаквани обрати, която оставя без дъх.

Режисьори на филма са Кардам Калчев и Мартин Асенов. В главните роли влизат Светлин Къров, Моника Бранкович, Мартин Асенов, Даниел Кръстев, Ивайло Христов, Петър Димитров, Цветомир Цветанов и др.

Във филма участва и тревненецът Цанислав Цанев, който разказа на живо за своите преживявания покрай снимките. Гости бяха и част от филмовия екип, включително Таня Мир, автор на „Откритие“.

Събитието бе осъществено със съдействието и финансовата подкрепа на Община Трявна.