РАБОТИЛНИЧКАТА НА БАБА МАРТА ОТВОРИ ВРАТИ В СТАРОТО ШКОЛО

февруари 26, 2020
Автор: Юлияна Цанева

image

От днес стартира инициативата на Специализиран музей за резбарско и зографско изкуство в Трявна – „Работилничката на Баба Марта“.

Деца от първи, втори и трети клас от ОУ „Проф. Пенчо Николов Райков“ гостуваха в музей „Старото школо“ и изработиха красиви мартенички, които ще бъдат включени в изложба.

Децата бяха посрещнати от директора на Специализирания музей Юлия Нинова и служители на музея. Уредникът Даниела Дабкова разказа на децата интересни предания за Баба Марта и мартениците. С кратка презентация на малчуганите бяха дадени идеи за различни модели мартенички, които могат да изработят.

След това се пристъпи към най-забавната част – творене на мартеници с помощта на домакините и преподаватели от основното училище. Материалите бяха осигурени от куриерска фирма „Еконт Експрес“. Бригита Ненова – управител офис „Еконт Експрес“ в град Трявна също помагаше на децата при изработването на мартеничките.

Накрая всяко дете постави своето красиво творение на табло, което ще краси чардака на Школото през месец март.

Работилничката на Баба Марта продължава и през следващите дни с ученици от СУ „Петко Рачев Славейков“ и деца от ДГ „Светлина“ и ДГ „Калина“.