РАБОТНА СРЕЩА С АПИ ЩЕ УТОЧНИ КОИ РЕПУБЛИКАНСКИ ПЪТИЩА ЩЕ БЪДАТ РЕМОНТИРАНИ В ОБЛАСТТА

април 13, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Във връзка с публикуваните от Министерството на регионалното развитие и благоустройството карти на всички области в България, на които са набелязани републиканските пътища, заложени за ремонт през тази година и липсата на такъв в някои приоритетни участъци на територията на област Габрово, от областна управа днес организират работна среща с председателя на Агенция „Пътна инфраструктура“ Тодор Василев. На срещата ще присъстват също експертни от областна администрация, както и директора на Областно пътно управление инж. Деян Георгиев.

От картата на МРРБ става ясно, че третокласният републикански път III-609 от Казанлък до Сливен, който включва и отсечката от Трявна до Дряново е заложен само за проектиране през 2022 год. в инвестиционната програма на МРРБ. Припомняме, че изготвянето на технологични проекти за ремонт на участъка бе възложено от АПИ още през 2020 год., но поради липса на средства ремонтът не успя да се осъществи. Състоянието на пътя продължава да е изключително компрометирано и е належащо извършването на спешна рехабилитация там. Кметът на Община Трявна нееднократно е сигнализирал компетентните институции и продължава да поддържа непрестанна връзка със същите.

„Веднага след като разбрах за направените промени от страна на МРРБ във връзка с предстоящите ремонти на републикански пътища в областта проведох разговор с областния управител и предприех необходимите мерки. Ще продължаваме да сигнализираме, тъй като пътят от Трявна до Дряново наистина се нуждае от спешен ремонт, който не може да бъде отлаган повече във времето!“ коментира кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева.

Местната власт ще изпрати официално писмо до МРРБ, тъй като в последния официален отговор, който ръководството на Община Трявна получи в средата на март тази година се посочва, че ремонт на компрометирани участъци от републиканския път, по трасето на който попадат и тези от Трявна до Дряново, е предвиден поетапно да се извърши през посочения четиригодишен период на план-програмата.

На работната среща днес ще бъде настоявано МРРБ да направи промени, така че да бъдат предприети ремонтни дейности на приоритетни пътища от републиканската пътна мрежа.

„Всеки един път, включен в предварително подадената от ОПУ-Габрово инвестиционна програма беше обсъждан многократно на работни срещи включително и с кметовете от областта. Приоритизирани са и с получено съгласие от всички. Одобрената програма има разминавания, които ще бъдат обект на обсъждане днес!“ подчерта областният управител и допълни, че ще бъдат предложени за разглеждане и включване на други пътни участъци в областта.