РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЩИНА ТРЯВНА И ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ТРЯВНА ПОЗДРАВИХА ДИРЕКТОРА НА ОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ ПО СЛУЧАЙ НЕЙНОТО ПЕНСИОНИРАНЕ

септември 2, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Ръководството на Община Трявна, председателят на Общински съвет Трявна, както и служители на общинска администрация поздравиха днес директора на Основно училище „Васил Левски“ в Плачковци по случай нейното пенсиониране. Своят професионален опит г-жа Ценка Гьонкова натрупва като дългогодишен преподавател по химия, а от близо 30 години заема и поста на ръководител на учебното заведение в балканското градче. През 2008 година е избрана за най-добър директор на годината.

„Искам да изкажа своята искрена благодарност за всичко, което сте направили за мен, за нашите деца и за развитието на училището през всичките тези години! Вие сте човекът, заради когото толкова много обичам химията! Бъдете жива и здрава и Ви благодаря за труда, усилията и старанието още веднъж!“ сподели кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева, след което подари на г-жа Гьонкова красив букет и й връчи поздравителен адрес.

 

 

От името на местното ръководство и местния парламент, председателят на Общински съвет Трявна подари на вече бившия директор две красиви дърворезби.

„Първата дърворезба изобразява птицата феникс, която се свързва, както с края, така и с новото начало. Втората дърворезба е на тази прекрасна кутия, в която да съхраните Вашите мили спомени от дългогодишната Ви работа тук. Благодаря Ви за всичко, училището дължи много на Вас!“ пожела председателят на ОбС Трявна инж. Стефан Петров.

Благодарности за усилията, труда и знанията, които е предала и на ученици, и на учители отправи и зам.-кметът на Община Трявна г-н Марин Маринов. „Сега е време за Вас, използвайте го ползотворно и бъдете жива и здрава!“ допълни още той.

Трогната от уважението и жеста, г-жа Ценка Гьонкова благодари на всички за милите пожелания. От своя страна бившият директор подчерта неминуемата подкрепа и успешната съвместна работа между училището и местната управа, които също са допринесли за успешните резултати и високото образование на децата през всичките тези години. Новият директор на ОУ „Васил Левски“, гр. Плачковци, е г-жа Даниела Белчева.