С ДЕМОНСТРАТИВНА ТРЕНИРОВКА ПРЕДСТАВИХА ОБНОВЕНИЯ МЪЖКИ ОТБОР НА БК „ЗОГРАФ“ – ТРЯВНА

октомври 4, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Обновеният отбор на баскетболния клуб „Зограф“ – Трявна, който на практика връща мъжете отново в първенството след дългогодишно прекъсване, бе представен през изминалата събота във възрожденския град. На срещата присъстваха кмета на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева, президента на българската федерация по баскетбол и единствения българин, играл в НБА, г-н Георги Глушков, президента на БК „Зограф“ – Трявна г-жа Добринка Манева, треньори и състезатели. Припомняме, че сключеният договор за сътрудничество между тревненския тим и габровския „Чардафон“ дойде тематично с отбелязването на 70-годишния юбилей на баскетбола в Трявна в средата на тази година, с което мъжкият отбор отново ще може да играе в „Б“ група Център на българската баскетболна лига.

„Идеята за този мъжки отбор беше, че цяло лято имахме разговори с клуба на Трявна ‘Зограф“, с нашия клуб „Чардафон“, с кмета и с общината, разговаряхме това нещо да се осъществи, т.е. да работим и двама клуба заедно, за което аз много се радвам като треньор, че успяхме това нещо да го създадем и идеята е всички да разберат, че ние се обединяваме с цел да може да привлечем повече деца и масовост в град Трявна, да има баскетбол и най-вече да има мъжки отбор в град Трявна.“ коментира наставникът на БК „Чардафон“ – Габрово г-н Антонио Станков.

Така, тематично пред символа на възрожденска Трявна – часовниковата кула бе направена и първата официална снимка на мъжкия отбор на БК „Зограф“ – Трявна с новите мачови екипи на момчетата. Кметът на Община Трявна пожела успех и попътен вятър на играчите, след което бе удостоена с почетна фланелка от треньора на БК „Чардафон“ г-н Антонио Станков.

„В отбора са 15 състезатели. Има и деца, които са под 18 в този отбор, има и мъже, които са над 18, двама треньори – в мое лице и колегата Стефан Иванов, като той ще бъде старши треньор, защото аз съм старши треньор на „А“ група в „Чардафон“. Аз ще помагам и ще му бъда помощник, а той ще бъде старши треньор Стефан Иванов.“ допълва още наставникът.

Представянето на отбора бе съчетано и с демонстративна тренировка в двора на СУ „Петко Р. Славейков“, на която момчетата впечатлиха официалните лица с добра физическа форма и подготовка преди началото на сезона.

„Тренировката премина добре, направихме няколко примерни упражнения да видят какво могат момчетата и след това направихме игра 5 на 5 и това беше. Накрая се поздравихме и си пожелахме успех! Глушков и кметът също пожелаха успех на момчетата, имаха разговори с тях, с мен и си пожелахме успех през новия сезон и всички да бъдем здрави!“ сподели г-н Антонио Станков.

Първата среща на мъжкия отбор на БК „Зограф“ – Трявна стартира с началото на баскетболния сезон, тази събота, 8-ми октомври от 15:00 ч. в зала „Ивайло“ във Велико Търново.

„Който желае нека да заповяда, първи мач на „Зограф“ – Трявна, играем с домакините от Велико Търново, надявам се да стане един добър мач и в края на срещата да станем победители. Всички мачове ще се предават на живо в канала на youtube, а който желае може да идва на мачовете да ги гледа, като се надявам до една-две седмици в социалните мрежи – във FB страницата на „Зограф“ – Трявна да споделяме снимки, програма на всички мачове къде ще се предават и всеки да знае в града какво се случва с отбора!“ завършва треньорът на БК „Чардафон“ и помощник на мъжкия отбор на БК „Зограф“ – Трявна.