С МОНТИРАНЕ НА НОВИ ДЪРВЕНИ ПЕЙКИ ЗАПОЧНА РАБОТАТА ПО ПРОЕКТА ЗА „ЗЕЛЕНАТА ИДЕЯ НА ТРЯВНА“

октомври 7, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

Днес бяха доставени и монтирани десет нови дървени пейки в парка зад НЧ „Пенчо Славейков 1921“ в Трявна. Проектът е част от общо петте спечелени проекта на Община Трявна, свързани с опазване на околната среда, подобряване на кътовете за отдих, детските и спортни площадки, финансирани от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

Освен монтиране на нови дървени пейки, проектът ще подобри зеления облик на парка зад народното читалище с монтиране и на нови две детски беседки, които ще предоставят допълнителна възможност за игра и забавления на нашите деца. Ще бъдат поставени пет нови цветни кошчета за отпадъци; информационна табела „Не замърсявайте“ и ще бъде частично подменена дървената ограда на детската площадка до сградата на читалището.

Припомняме, че Община Трявна за първи път печели общо пет проекта от кампанията „За чиста околна среда – 2020“ на ПУДООС и тази година своя облик ще подобрят фитнесите на открито зад РУ-Трявна и до НЧ „Пробуда 1924“ в Плачковци, парка зад НЧ „Пенчо Славейков 1921“ в Трявна и кътовете за отдих в кв. Светушка и кв. Димиев хан.