С МУЗИКАЛНО МАТИНЕ НА КВАРТЕТ „СОФИЯ“ И ТЕАТРАЛНАТА ПОСТАНОВКА НА ТЕАТЪРА НА КОМЕДИЯТА“ВЕЛКО КЪНЕВ „ПРИ ЧИТАЛИЩЕ“СВ.СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЙ-1894″ГРАД ТОПОЛОВГРАД ЗАВЪРШИХА СЛАВЕЙКОВИТЕ ПРАЗНИЦИ 2019 Г.

юни 9, 2019
Автор: Илияна Георгиева

Последния ден от Националните Славейкови празници започна със среща на кметът на община Трявна Дончо Захариев с представители на финландската делегация поканена за празниците. По време на срещата бяха обсъдени въпроси свързани с културното, образователното и туристическо партньорство между двете страни.

        

По – късно празниците продължиха с музикално матине на квартет „София“, което се състоя в изложбената зала на „Старото школо“, то бе открито от кметът на общината.

Сред официалните гости уважили музикалното  изпълнение на квартет „София“, бяха зам.-министърът на културата Румен Димитров, проф. Иван Гаврилов, проф. Михаил Неделчев, проф. Цветан Ракьовски и проф. Николай Аретов. В препълнената залата присъстваха финландската и полска делегации , представители на културната общност на Трявна, много тревненци и гости на града. В края на музикалното празненство , кметът на община Трявна Дончо Захариев   пожела на квартет „София“много здраве и успехи на музикалната сцена.

 

 

В ранния следобед полската и финландска делегации придружени от кметът на община Трявна Дончо Захариев посетиха Храм паметника на връх Шипка, където поставиха цветя и се поклониха пред подвига на загинали финландски и полски войни по времето на Руско – турската освободителна война.

 

Културната програма завърши в НЧ „Пенчо Славейков – 1871“, с постановката „Всичко е добре, когато свършва , както ви се хареса“, представена от Театъра на комедията “Велко Кънев“ при Читалище „ Св.Св. Кирил и Методий – 1894“, град Тополовград.

С тази културна изява официално бяха закрити петнайстите Национални Славейкови празници – 2019 в гр. Трявна.

През тези четири дни тревненци и гости на града имаха възможността да се наслаждават на богатата културно – музикална програма , която стана възможна благодарение на   организаторите на празниците и със спонсорството на Министерството на културата.