С ОБЛАГОРОДЯВАНЕ НА МЕСТЕН ВОДОИЗТОЧНИК „КОЗЕЛА“ В ТРЯВНА ОТБЕЛЯЗАХМЕ СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ОКОЛНАТА СРЕДА

юни 5, 2024
Автор: Юлияна Цанева

image

В ИНИЦИАТИВАТА НА ОБЩИНА ТРЯВНА СЕ ВКЛЮЧИХА МАЛЧУГАНИ ОТ ДВЕТЕ МЕСТНИ ДЕТСКИ ГРАДИНИ – „СВЕТЛИНА“ И „КАЛИНА“

В унисон с тазгодишното мото на Световния ден на околната среда „Нашата земя. Нашето бъдеще. Ние сме #GenerationRestoration.”, който се фокусира върху възстановяване качеството на земята, преодоляване на риска от опустиняване и изграждане на устойчивост, днес Трявна активно се включи в отбелязването на един от най-значимите Международни дни за нашата планета.

Местен водоизточник „Козела“ в града бе щателно почистен от излишна храстова растителност и облагороден със засаждане на здравец и красиви цветя. В кампанията се включиха заместник-кмета на Община Трявна инж. Жасмина Лазарова, кметски наместници, общински служители.

Специална покана бе отправена към малчуганите от двете местни детски градини – „Светлина“ и „Калина“, които със своето участие показаха отговорния пример за следване и подражание. Заедно с директорите и водени от огромното си желание и ентусиазъм, децата активно помагаха при почистването на пейките и тротоарните плочки, засаждането на цветята и коренчетата здравец в кашпите и цялостното облагородяване на един от най-използваните местни водоизточници в града.

Отправяме своите благодарности към тях и призоваваме всеки един от нас да се замисли какво и как да промени в ежедневието си, за да се намалят вредите от човешкия натиск върху земята и природата. Защото отговорността е обща!