С водосвет за здраве и благополучие започна годината за Социалното предприятие за социални услуги в Трявна

януари 2, 2018
Автор: Веселин Михов

image

В деня на Св. Силвестър Отец Петър отслужи водосвет за здраве и благополучие и освети помещенията на Социалното предприятие за социални услуги в Трявна. Този ден е известен в народния календар и като Караманов ден. Свързан с обичая Полазване и също като на Игнажден се вярва, че какъвто човек пръв ти влезе в къщата, добър или лош, здрав или болнав, богат или беден – такава ще е годината.

  

Гости на социалното предприятие в първия работен ден на 2018 бяха кметът на Община Трявна Дончо Захариев и неговият заместник – Николина Николова. Те пожелаха на управителя и на екипа на СПСУ да бъдат здрави, щастливи и както до сега с любов и отдаденост да се грижат за храненето на тревненци в неравностойно положение и през новата година.

Само преди няколко месеца Социалното предприятие за социални услуги в Трявна се сдоби с ново кухненско оборудване и обзавеждане на стойност 24 780 лева, финансирано от Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика.

Екипът на предприятието изказа благодарността си към кмета на Трявна за осъществения проект, както и удовлетворението си от новото оборудване, което изключително много облекчава работния процес и подобрява качеството на предоставяната социална услуга „Домашен социален патронаж“.

„Социално предприятие за социални услуги – Трявна” развива дейността „Домашен социален патронаж“ с капацитет 180 места и други допълващи услуги, свързани с приготвянето и доставянето на храна на хора с увреждания и самотно живеещи възрастни хора. Услугата е жизнено необходима за тези групи от населението и интересът към нея непрекъснато се увеличава. Към настоящия момент в предприятието се приготвя храна за 120 самотно живеещи възрастни хора и 25 лица от „Дневен център за възрастни хора с увреждания“.

 Грета Господинова-Станева