Състезание по майсторско колоездене и музикален спектакъл по повод Деня на детето, 1 юни

май 31, 2018
Автор: Илияна Георгиева

image

Празничната програма на Община Трявна по повод Деня на детето започна в следобедните часове на 31 май. Първата инициатива беше състезание по майсторско управление на велосипед, организирано с партньорството на SOS селището в Трявна.

Малчуганите трябваше да се справят с далеч не лесни препятствия, някой само трудни, а други направо страшни. Всяка грешка се санкционираше с наказателна точка от зорките съдии от отбора по майсторско колоездене на селището.

Много бяха желаещите да се включат в надпреварата и да премерят умения и кураж. Съдиите единодушно решиха, че усилията на всички следва да бъдат наградени и за това всички участници получиха лакомство, осигурено от Община Трявна.

Празничната програма за днес продължи с музикален спектакъл „Оттук-оттам” на театър „ТРИО” от Бургас в салона на НЧ „Пенчо Славейков”. В началото заместник-кмета Николина Николова поздрави децата с добре дошли и им благодари, защото самите деца помогнаха за осигуряването на средствата за музикалния спектакъл.

В рамките на Коледната програма на общината бяха проведени серия от работилници, а изработеното от малчуганите в тези работилници по-късно бе продадено на базар. Именно с приходите от този базар е заплатено и на театър „ТРИО”.

 

Двама актьори в рамките на 11 музикални етюда с десетки кукли в рамките на 40 минути влизаха от образ в образ на всеки три минути. Спектакъла показва цялата красота и многообразие на кукленото изкуство, използвайки всички познати системи кукли.