СЪСТЕЗАНИЕ С ВЕЛОСИПЕДИ В SOS „ДЕТСКО СЕЛИЩЕ“ ТРЯВНА И МНОГО НАГРАДИ В ПОСЛЕДНИЯ ДЕН ОТ КОНКУРСА „НЕСТЛЕ ЗА ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2022“

октомври 6, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Атрактивно и майсторско каране на велосипеди, десетки усмихнати детски лица, много награди и забавление. Така премина последното събитие, включено в програмата на Община Трявна, с която местната власт тази година кандидатства в IV-то издание на Националния конкурс на Нестле България „Нестле за Живей Активно! 2022“. Общината-победител ще получи голямата награда от 20 000 лв. за спонсорство на общински проект в областта на спорта и активния начин на живот.

Събитието се проведе в двора на SOS „Детско селище“ – гр. Трявна, които също активно подкрепиха местната инициатива тази година. След като деца, приемни родители и педагози от селището обновиха еко маршрута до пещера „Змеева дупка“, съчетавайки го с приятен и полезен туристически поход, дойде ред и на голямото събитие за всички любители на велосипедите и спорта на две колела.

Точно в 16:00 ч. 17 деца и младежи от SOS „Детско селище“ – гр. Трявна и учебните заведения в града се записаха за участие в подготвеното състезание. Спортната площадка в селището бе старателно разчертана с предварително поставени препятствия, които максимално да затруднят участниците, като в същото време покажат техните майсторски управленски способности.

Демонстративно преминаване по трасето, запознаване с препятствията и стартът официално бе даден за момчетата, които първи се изправиха пред поставените конуси, дървени трупи и дъски.

Не по-малко добри умения показаха и момичетата, които също стартираха смело по разчертаното трасе.

Въпреки надпреварата и натрупаните точки за допуснати грешки, всички се обединиха около идеята, че подобни събития са изключително полезни и приятни за децата и радостта от движението навън, а и не само, е най-важна.

Ученическа раница и филтриращи бутилки за вода получиха участниците с най-малко допуснати грешки, които се превърнаха и в майстори на велосипедното управление в проведеното състезание.

В духа на здравословния начин на живот, накрая всички малчугани бяха зарадвани с вкусни и пресни плодове, а снимка за спомен запечата един от най-приятните и зареждащи моменти под залязващото есенно слънце с обещание „Живей Активно“ да продължи!