СЪСТЕЗАТЕЛИ ПО КАРАТЕ КИОКУШИН ИДВАТ ЗА ПЪРВИ ПЪТ В ТРЯВНА

октомври 26, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Трявна за първи път ще посрещне на спортен лагер състезатели по карате киокушин. Младите надежди пристигат от зала „Люлин Плаза“ в София, като тяхната подготовка във възрожденска Трявна ще продължи от 28 октомври 2022 год. до 01 ноември 2022 год. Групата с треньор Румяна Янъкова ще бъде съставена от 13 деца на възраст между 6 и 15г. и две жени.

Българска Федерация Киокушин организира 2-ро Открито Балканско Първенство на 03.12.2022 год. в зала Горна Малина и в момента подготовката на децата е от изключително значение. По предварителни заявки в Балканското първенство се очакват да вземат участие състезатели от Сърбия, Гърция, Румъния, Израел, Иран, Германия.

Шихан Дейвид Пиктхол, президент на Международната федерация по карате киокушин ( IFK), ще бъде специален гост на откритото Балканско Първенство 2022. Поканата идва от представителят на IFK за България шихан Никола Благоев 6 дан, който е инициатор за провеждането на първото открито Балканско първенство по карате киокушин през 2019 год. Първенството е за кумите и кати във възрастови категории от 7-годишни деца до мъже и жени.