ШЕСТ ПОДАДЕНИ ПРОЕКТА В НАЦИОНАЛНАТА КАМПАНИЯ НА МОСВ И ПУДООС

декември 31, 2020
Автор: Юлияна Цанева

image

Днес Община Трявна подаде шест проекта за участие в Националната кампания на МОСВ и ПУДООС „Чиста околна среда – 2021г.” на тема: „Обичам природата – и аз участвам”.

  • Обект № 1обособяване на зона за отдих и място за игра на децата до хотел „Трявна“ и читалище „Пенчо Славейков 1871“ – Трявна. Ако проектното предложение бъде одобрено, ще бъде подновена оградата на съществуващ детски кът до читалище „Пенчо Славейков“, ще бъдат поставени нови пейки, паркови кошчета за отпадъци, както и нова детска беседка.
  • Обект № 2 – обособяване на зона за отдих и място за игра на децата от кв. „Димиев хан“ и децата на гр. Плачковци. В местността „Черепи вир“ се предвижда да бъде изграден детски кът и зона за отдих, ще бъдат поставени детски съоръжения, предпазна ограда, пейки и кошчета за отпадъци.
  • Обект № 3 – обособяване на фитнес зона за спорт и здраве на жителите в гр. Плачковци. Предвижда се добавяне на още силови уреди, тенис маса и пейки в съществуваща фитнес зона на открито.
  • Обект № 4 – обособяване на зона за отдих и място за игра и спорт на децата около сградата на Полицията, гр. Трявна. Предвижда се изграждане на гумена настилка на съществуваща фитнес зона на открито, монтаж на LED осветление и уреди.
  • Обект № 5 и Обект № 6 – обособяване на зони за отдих в един от най-големите и оживени квартали на гр. Трявна. Предвижда се изграждане на нови зони за отдих в кв. „Светушка“, включващи перголи, беседки, пейки и кошчета за отпадъци.