„СИГНАЛ“ И ОРЛИН ПАВЛОВ ГОСТУВАТ В ТРЯВНА ПО СЛУЧАЙ ПРАЗНИКА НА ГРАДА

юни 6, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Всяка година едно от най-дългоочакваните събития от малки и големи е Празника на град Трявна, който по традиция се провежда петдесет дни след светлия християнски празник Възкресение Христово. И тази година, Община Трявна е подготвила богата празнична програма, с която да зарадва жители и гости на града. Отбелязването на Петдесетница стартира на 9 юни, четвъртък, с комедията „Глупаци“, представена от театрална трупа при Народно читалище „Пробуда-1924“, гр. Плачковци, които гостуват в Трявна. Постановката ще бъде изиграна в салона на НЧ „Пенчо Славейков 1871“ от 19:00 ч.

Петъчният ден продължава с много настроение и рок музика, за което ще се погрижат група „Сигнал“ и техните любими хитове. Началото е точно в 20:00 ч. на площад „Капитан Дядо Никола“. Неизменна част от панаира на Трявна е и традиционната празнична томбола с раздаване на награди, организирана от Община Трявна, която ще започне в съботния ден от 19:00 ч.  отново на старинния площад. Тази година голямата награда е 32 инчов телевизор. Веднага след това на сцената ще излезе певецът и актьор Орлин Павлов. Празничният ден ще бъде закрит с пищна заря, която ще озари небето над Трявна по случай тазгодишния празник на града.

Всеки, който желае да закупи билет за участие в томболата може да го направи на място, в Деловодството на Община Трявна, стая 102 от 08:00 ч. до 17:00 ч. От утре, 7 юни, билети ще бъдат продавани също в Туристическия информационен център, от 09:00 ч. до 18:00 ч., в една от дървените къщички на площада пред читалището от 16:00 ч. до 18:00 ч. и в сградата на Кметство Плачковци от 08:00 ч. до 17:00 ч. Своя късмет ще могат да изпробват всички, които са си закупили билети до начало на започване на томболата в събота, като печеливши такива ще бъдат продавани и на място от 17:00 ч.

Освен подготвените празнични концерти и томбола, през трите дни ще бъдат разположени и традиционните щандове и атракции по ул. „Ангел Кънчев“ до портала на фирма „Трема“ и ул. „Бедек“ и на площада пред ЖП гарата в града.

Тазгодишният празник на града ще завърши с тенис турнир между младите състезатели от ТК „Българов“-Трявна, ТК „Българов“-Габрово и ТК „Севлиево“, които ще премерят сили на тенис корта в неделния ден от 09:00 ч. Най-добрите ще бъдат наградени с медали и грамоти за своите постижения.

Очакват Ви множество забавления, приятни емоции и срещи с приятели! Заповядайте!